Natuurfotografie in Zeeland: dit zijn de 5 mooiste natuurgebieden

Bij Natuurfotografie in Zeeland denk je waarschijnlijk aan het strand en de zee. En daar kan je zeker mooie foto’s maken, maar er is nog zoveel meer. Naast strand en zee heb je nog de hoge duinen, binnenduinen, bos en aangelegde parken. Ook veel kreken en watergangen, waar je mooi vogels kunt fotograferen. In dit artikel deel ik de 5 mooiste natuurgebieden waar je heerlijk kunt fotograferen, inclusief de fotografie highlights en tips.

1. Fotograferen in natuurgebied De Manteling

Kustgebied vol statige landgoederen

De Manteling is een duin- en bosgebied tussen Domburg en Oostkapelle. Voor een groot gedeelte bestaat het gebied uit statige landgoederen. De rijken ontvluchten vroeger de steden en kwamen hier in de zomer en de weekenden. Zo vind je hier nog kasteel Westhove, nu een hostel en Hof Berkenbosch, nu particulier bewoond. Rond de gebouwen vind je lange lanen vol rhododendrons en vijverpartijen

Fotografietips de Manteling

Het roodborstje voelt zich thuis in de Manteling, net als veel andere zangvogels

2. Kop van Schouwen / Boswachterij Westerschouwen

Duinen en bos aan de kust van Schouwen-Duiveland

In het westen van Schouwen-Duiveland ligt het grote natuurgebied de Kop van Schouwen. Dit gebied bestaat uit meerdere deelgebieden zoals Boswachterij Westerschouwen, de Meeuwenduinen, de Zeepeduinen en de Verklikkerduinen. Het is een groot duingebied bij de kust met binnenduinen en aangelegd bos. Je kunt hier goed wandelen én fotograferen, bijvoorbeeld de grote grazers die hier lopen.

Fotografietips Kop van Schouwen

Extra tip: natuurgebied Oranjezon

Een ander mooi natuurgebied vergelijkbaar met de Kop van Schouwen is Oranjezon. Natuurgebied Oranjezon vind je op Walcheren, vlakbij Vrouwenpolder. Je kan hier ook mooi damherten (en reeën) fotograferen.

Groene kikker houdt van de vennen in Boswachterij Westerschouwen

3. Inlagen Noord-Beveland

Natte gebieden vol vogels bij de Oosterschelde

Aan de noordkant van Noord-Beveland vind je verschillende inlagen. Dat is land tussen twee dijken, de zeedijk én een binnendijk die meer landinwaarts is aangelegd. Een extra dijk ter bescherming, mocht de zeedijk het begeven. De grond voor de tweede dijk haalden ze uit het gebied tussen de zeedijk en binnendijk. Dit gebied, de inlaag, kwam daardoor lager te liggen. De inlagen zijn nu natte natuurgebieden vol met vogels. Vanaf de binnen- en buitendijken kan je de inlagen goed zien én de vogels fotograferen.

Fotografietips Inlagen Noord-Beveland
cursus workshop fotografie Zeeland natuurfotografie

De blauwborst is een van de vogels die in het riet van de inlagen voorkomt.

4. Dijkwater

Natuurgebied rond de voormalige vaargeul Dijkwater

Natuurgebied Dijkwater ligt op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, niet ver van het dorp Dreischor en grenzend aan het Grevelingenmeer. Dijkwater was voor de watersnoodramp in 1953 een belangrijke vaargeul voor vervoer van landbouwproducten naar grote steden. Na de ramp werd de kreek afgesloten van het Grevelingenmeer. Nu is rondom de kreek natuurgebied Dijkwater ontstaan, vol met zoutminnende planten én veel vogels.

Fotografietips in Dijkwater

Lees in dit artikel over fotograferen in Dijkwater hoe je de zeldzame orchidee het beste kunt fotograferen, inclusief instellingen van je camera!

cursus workshop natuur fotografie Zeeland

In de boeren velden vind je veel hazen

5. Zwaakse Weel en de bloemendijken

Natuurgebied rond de kreek de Zwake omringd door fruitbomen en bloemendijken

De Zwaakse Weel en de bloemendijken zijn mooie natuurgebieden in Zuid-Beveland in de buurt van Nisse. Hier vind je restant van een kreek, de Zwake. Hier leven veel vogels, zowel op als boven het water. In de lucht cirkelen vaak roofvogels, naast torenvalk en buizerds komen hier ook bruine kiekendieven voor. In het gebied vind je veel fruitkwekers, dat betekent boomgaarden vol bloesem in het voorjaar.

Fotografietips Zwaakse Weel
cursus workshop fotografie natuur Zeeland

De baltsroep van de fazant

Fotowandeling 29 april in Zuid-Beveland

Ga vrijdag 29 april mee met de fotowandeling in Zuid-Beveland bij de Zwaakse Weel en maak foto’s van fruitbloesem, lammetjes en vogels.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie natuurgebieden te vinden in Zeeland waar je mooie foto’s kunt maken. En ook kleinere gebieden zoals parken zitten vol met vogels of mooie fotogenieke bloemen. Op mijn blog schrijf ik alle artikelen over natuurfotografie in Zeeland

Categorieën: FotografietipsNatuurtips

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: