Gevorderdencursus

Als je de basiscursus en vervolgcursus hebt gevolgd is het tijd voor de Gevorderdencursus Eigen fotoserie maken. In de vorige cursussen en/of workshop(s) heb je geleerd hoe je het beste een mooie natuurfoto kunt maken. In deze cursus leer je je eigen fotoserie maken. Hiervoor ga je op zoek naar een thema en maakt hier een eigen beeldverhaal van. Een behoorlijk uitdagende klus met veel persoonlijke feedback en creatief denken.

In deze gevorderdencursus:

Alles leren over een serie

Waar voldoet een goede serie aan? Waar moet je op letten? En waar begin je? Dat leer je in deze cursus voor gevorderden

Creatief en conceptmatig

Wat wil je laten zien / vertellen met je foto's en hoe ga je dat overbrengen. Je leert conceptmatig denken en je bouwt aan een verhaal.

Kill your darlings

Kill your darlings. Leren om foto's weg te laten als ze geen bijdrage leveren aan jouw verhaal, ook al vind je ze zelf nog zo mooi.

Balans

Een goede serie is in balans. Je leert kijken naar het gebruikte licht, kleuren, perspectieven en onderwerpen. En hoe ze de serie versterken of breken.

Flinke uitdaging

Het draait in deze gevorderden workshop niet om 'zomaar' mooie foto's maken. Het gaat om het maken van een geheel en om bijdragen aan verhaal, het vergt dus veel meer denkwerk

Je eigen fotoserie maken

Met thuisoefeningen ga je verder aan de slag en bouw je aan jouw serie. Kan ook heel goed voor het maken van een portfolio.

Kritisch leren kijken naar het geheel

In deze cursus leren we kritische kijken. Je bent niet snel tevreden en wil dat stapje meer zetten, zodat jouw foto's naar een hoger niveau gaan.

Leren van anderen

Net als jij werken andere deelnemers aan een eigen serie. Samen bespreken we de voortgang en de gemaakte foto's. Hier leer je veel van!

Na deze cursus

Programma

Lesdag 1:

Inclusief thee, koffie, taart, lunch, sap en fruit

Lunch met broodjes, soep en wisselende salade

Lesdag 2:

Inclusief thee en koffie

Lesdag 3:
Data

Er zijn nog geen data gepland voor deze workshop. De eerste groep start naar verwachting in winter 2022/2023. 

Interesse? Stuur vrijblijvend een berichtje met als onderwerp Interesse gevorderdencursus en zodra de data bekend zijn ontvang je een mail.

error: