Workshop Pluktuin

In deze workshop leer je meer over het fotograferen van bloemen, insecten en vlinders. Je krijgt uitleg over compositie, kleuren en de juiste instellingen op je camera. En natuurlijk ga je zelf fotograferen in de pluktuin.

"Carolien heeft me geleerd hoe ik de instellingen van de camera beter kan aanpassen en hoe ik verder moet kijken dan altijd hetzelfde" - Digna

Na deze workshop

Voorbeeldfoto’s en behind the scenes gemaakt in de pluktuin, wat we precies kunnen fotograferen is afhankelijk van seizoen en van het moment, de natuur laat zich niet sturen.

Programma (dagdeel)

Maximaal 10 personen 

Voor deze workshop is het handig als je je camera al een tijdje kent en weet waar de belangrijke knoppen voor staan. Is dat niet het geval, volg dan eerst de eendaagse Workshop Leer je camera kennen of de meerdaagse Basiscursus fotografie

Kosten

€ 59,95 

inclusief btw 

Locatie

Op ’t Hof Olmenstein
Abbekindersezandweg 21
4482 PS Kloetinge

Gratis parkeren

Data 2024

Zaterdag 6 juli 8.00 – 11.00 uur (nog enkele plekken)

Veelgestelde vragen close-up fotografie

Voor deze workshop heb je een systeemcamera, spiegelreflexcamera of een compactcamera met zoom nodig. En bij voorkeur een telelens als je objectieven kunt wisselen (+100mm) of eventueel een macrolens. Je gaat close-up foto’s maken met mooie vage achtergrond.

Nee, officieel niet, als je naar de technische benadering kijkt. Bij macrofotografie fotografeer je 1 op 1 of zelfs groter dan de werkelijkheid. Je gebruikt hiervoor een speciale macrolens. Bij close-upfotografie fotografeer je met een telelens, waarbij je objecten en details fotografeert vanaf een afstandje. Zo krijg je een mooie vage achtergrond. Vaak worden close-up foto’s ook tot macrofotografie gerekend, omdat ze dezelfde kleine onderwerpen vastleggen (bloemen, insecten etc.)

error: