De vervolgcursus

In deze cursus ga je aan de slag met de geleerde theorie in de basisworkshop “Leer je camera kennen” of de beginnerscursus. We herhalen heel kort de belangrijkste instellingen door het bekijken en analyseren van foto’s. Daarna behandelen we belangrijke thema’s in de natuurfotografie (licht, scherpstellen en compositie), je gaat zelf aan de slag met opdrachten (zowel thuis als gezamenlijk met de groep) en we bespreken samen de foto’s, zodat we allemaal betere natuurfoto’s leren maken. De fotografie cursussen worden gegeven op een centrale plek in Zeeland, vlakbij Goes en op rijafstand van Middelburg, Zierikzee en Terneuzen.

"Carolien geeft duidelijke uitleg, is rustig en geeft goede 'hidden' tips die echt iets extra's toevoegen"

In deze vervolgcursus:

Basis in praktijk brengen

De informatie uit de basisworkshop gaan we verder uitwerken en toepassen, met veel praktijkonderdelen! Inclusief kleine opfrisronde over belichtingsdriehoek, scherpstellen en licht meten.

Werken aan je mooiste foto's

Je gaat je eigen foto's kritisch bekijken. Wat vind ik mooi, wat kan beter. En werkt aan je mooiste natuurfoto's. We bespreken ze samen.

Leren over licht

In deze workshop leer je meer over licht, over soorten licht en hoe je dit kunt gebruiken in de natuurfotografie. Denk aan tegenlicht, bokeh, lensflare, silhouet en licht toevoegen / reflecteren of filteren

Aan de slag met opdrachten

Je krijgt opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. De foto's bespreken we samen in de les. Je gaat thuis verder na de lessen.

Scherpstellen

Tijdens deze workshop leer je de handigste instellingen kennen voor het scherpstellen. We bespreken oa manueel vs. automatisch en de AF standen zoals AI Servo

De natuur fotograferen

Je leert hoe je mooi de natuur kunt fotograferen. Welke onderdelen heb je in de natuur. Welke 'soort' foto's kun je maken. Wanneer ga je op pad en wat neem je mee.

Samen op pad in de natuur

Samen op pad de natuur in en ter plekke fotograferen en opdrachten uitvoeren terwijl je direct tips & tricks krijgt in de praktijk. Alle ruimte voor vragen!

Elkaars foto's bekijken

We gaan elkaars foto's bekijken en analyseren. Welke instellingen zijn gebruikt, hoe ziet histogram eruit, wat doet de foto met je als kijker. Hier leer je veel van!

Na deze cursus

Natuurfoto's maken waar je blij van wordt

Wat je gaat leren en doen per les

Dag 1 (10.00-14.30 uur) op een zaterdag

Inclusief koffie/thee, taart en luxe lunch 

Lunch

Dag 2 (19.30-21.30u) op een doordeweekse dag

Inclusief koffie /thee

Vandaag staat in het teken van bekijken van de huiswerkopdracht dag 1 en je leert meer over scherpstellen, compositie én de kunst van het weglaten. Ook krijg je opdrachten en tips voor de praktijkochtend in de natuur.

Dag 3 (ca 9.00-12.00uur) op een zaterdag

Zelf eten/drinken meenemen 

Deze ochtend gaan we op pad in de Zeeuwse natuur en aan de slag met de opdrachten. 

Dag 4 (19:30 - 21:30) op een doordeweekse dag

Inclusief koffie/thee

Vandaag bekijken en bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de excursie in de natuur op dag 3. Inclusief de opdrachten. Je krijgt veel energie en inspiratie van alle foto’s die gemaakt zijn. 

Afsluiting van de cursus.

2024

Groep voorjaar

Lesdag 1: Zaterdag 25 mei

Lesdag 2: Donderdag 13 juni

Lesdag 3: Zaterdag 22 juni

Houd het weekend van 22 juni zoveel mogelijk vrij, bij slecht weer kan deze praktijkdeel naar de middag verplaatst worden of bij hele dag regen naar de zondag.

Lesdag 4: woensdag 3 juli 

Nog 4 plekken

Locatie: Op ’t Hof Olmenstein in Kloetinge en een zaterdag naar een natuurgebied in Zeeland (Walcheren)
Eigen vervoer

Maximaal 8 personen

Kosten: € 169,95

inclusief: btw en catering zoals benoemd en het nodige (digitale) cursusmateriaal

Ik vond het een fijne en ongedwongen sfeer tijdens de cursus. Veel aandacht voor iedereen en dus ook voor alle vragen.
Mignonne
error: