De Basiscursus

Tijdens de Basiscursus Fotografie in Zeeland, omgeving Goes, leer je je eigen camera beter kennen en komen de belangrijkste basisbegrippen aan bod voor het maken van een goede foto. Na deze cursus kan je van de automatische stand af en weet je hoe je goed belichte en scherpe foto’s maakt, precies zoals jij het wilt. Na iedere cursusavond ontvang je opdrachten voor thuis. het resultaat bespreken we de volgende les. Het bekijken en bespreken van de foto’s geeft veel nieuwe kennis én nieuwe inspiratie.

De fotografie cursussen worden gegeven op een centrale plek in Zeeland, vlakbij Goes en op rijafstand van Middelburg, Zierikzee en Terneuzen.

"Een leerzame maar ook inspirerende cursus. Heldere uitleg en begeleiding".

In deze basiscursus:

Camera instellingen

Leer je jouw eigen camera beter kennen. Eindelijk snap je waar de (belangrijke) knoppen voor staan en hoe je jouw eigen camera kunt instellen

Belichtingsdriehoek

Je leert hoe je goed belichte foto's maakt. De termen diafragma, sluitertijd en ISO worden uitgelegd en je leert hoe ze samenwerken. Inclusief oefeningen.

Scherpstellen

Je leert alles over scherpstellen, scherpstelpunten en bewegingsonscherpte. Beweging in je foto is anders dan een bewogen foto.

Veel persoonlijke aandacht

We werken in kleine groepen dus er is veel persoonlijke aandacht, zodat jij met jouw camera goed aan de slag kan

Bespreken van foto's

Je gaat thuis aan de slag met de opdrachten en iedere lesavond bespreken we de foto's, zo krijg je veel feedback en je leert ook van anderen.

Inclusief ebook basisfotografie

Je ontvangt het e-book met daarin alle basisbegrippen die we behandeld hebben, zodat je thuis nog eens alles rustig kunt nalezen

Samen op pad

We gaan een ochtend samen op pad met een opdracht. Je kunt direct vragen stellen tijdens het fotograferen. Ik help je met de instellingen én met composite.

Flinke dosis inspiratie

Je leert veel van de theorie en praktijk, maar ook van de andere deelnemers, juist het samen bespreken van de foto's en het samen op pad gaan geeft veel nieuwe inspiratie.

Na deze cursus

Na deze cursus fotografeer je niet meer in de automatische stand

Wat je gaat leren en doen per dag(deel)

Dag 1: 19:30 - 21:30/22:00 uur op een doordeweekse dag

Inclusief koffie en thee

Dag 2: 19:30 - 21:30/22:00 uur op een doordeweekse dag

Inclusief koffie en thee

Dag 3: 19:30 - 21:30/22:00 uur op een doordeweekse dag

Inclusief koffie en thee

Dag 4: ca 8:00 -11:00 uur op een zaterdag*

Exacte tijden worden doorgegeven tijdens cursus, bij slecht weer kan het verplaatst worden naar ander tijdstip of naar de zondag, houd dit weekend dus zoveel mogelijk vrij!

Eten en drinken naar eigen inzicht zelf meenemen

* starttijd afhankelijk van seizoen en weer, exacte tijd hoor je tijdens de cursus

Dag 5: 19:30 - 21:30/22:00 uur op een doordeweekse dag

Inclusief koffie en thee

Locatie

De fotografiecursus wordt op een centrale plek gegeven, vlakbij Goes en op rijafstand van Middelburg, Zierikzee en Zeeuws-Vlaanderen, bij Op ’t Hof Olmenstein. 

Op ’t Hof Olmenstein
Abbekindersezandweg 21
4482 PS Kloetinge

Gratis parkeren

Kosten

€ 159,95 
inclusief btw, koffie en thee, iets lekkers en het ebook basisfotografie

 Wil je liever maar een dag aan de slag, kijk dan bij de data van de Workshop Leer je camera kennen

Data 2024

Groep mei-juli

Les 1: dinsdag 14 mei

Les 2: dinsdag 28 mei

Les 3: dinsdag 11 juni

Les 4: zaterdag 15 juni
(ochtend)

Houd dit hele weekend vrij, kan zijn dat ochtend verschoven moet worden naar ander tijdstip of naar de zondag i.v.m. slecht weer

Les 5: dinsdag 2 juli

VOL!

Groep sep-okt

Les 1: donderdag 12 sep

Les 2: donderdag 3 okt

Les 3: woensdag 16 okt

Les 4: zaterdag 19 okt
(ochtend)

Houd dit hele weekend vrij, kan zijn dat ochtend verschoven moet worden naar ander tijdstip of naar de zondag i.v.m. slecht weer

Les 5: donderdag 31 okt

nog 3 plekken

Groep okt-nov

Les 1: dinsdag  8 okt

Les 2: dinsdag 22 okt

Les 3: dinsdag 5 nov

Les 4: zaterdag 9 nov
(ochtend)

Houd dit hele weekend vrij, kan zijn dat ochtend verschoven moet worden naar ander tijdstip of naar de zondag i.v.m. slecht weer

Les 5: dinsdag 12 november

Veel gestelde vragen

Voor deze cursus heb je een camera nodig waar je zelf je instellingen kunt bepalen. Dit kan met een spiegelreflexcamera, een systeemcamera en sommige compactcamera’s/ bridgecamera’s. Zolang jij zelf diafragma, sluitertijd en ISO kunt instellen, kan je meedoen. 

Voor de basiscursus fotografie heb je een camera nodig die je zelf kunt instellen (zie hierboven). Je bent in staat om de foto’s van je camera te halen en te versturen via mail (wetransfer) zodat we ze in de les kunnen bespreken. Een statief is handig, maar geen must. Verder heb je geen speciale spullen nodig. 

De theorie die behandeld wordt is dezelfde. Bij de meerdaagse cursus ga je met opdrachten thuis zelf aan de slag en is er ruimte om de gemaakte foto’s te bespreken. Bij de eendaagse workshop oefenen we ook, maar is er geen ruimte om de zelfgemaakte foto’s gezamenlijk te bespreken. Wil je een leuke, goedverzorgde dag (inclusief lunch) op een mooie locatie in Zeeland, kies dan voor de workshop. 

Dat is een hele lastige vraag. Ik ben helaas niet op de hoogte van alle beginnerscamera’s die elkaar ook nog eens razendsnel opvolgen. Het hangt ook heel erg af van wat je zelf wilt uitgeven en wat je belangrijk vindt. Zelf fotografeer ik met een Canon R6. Een tip: als je nu gaat investeren koop dan een systeemcamera en geen spiegelreflexcamera. Systeemcamera’s hebben de toekomst en zijn sneller in oa focussen. Ga naar een gespecialiseerde camerawinkel en laat je daar goed adviseren en probeer de camera’s ook (in de winkel) uit. Je kunt ook camera’s huren om thuis uit te proberen.

Een leerzame maar ook inspirerende cursus. Heldere uitleg en begeleiding. Ik heb het meteen kunnen toepassen zowel voor mijn werk bij Goesisgoes als privé.
Tom
Basiscursus
Ik vond het een fijne en ongedwongen sfeer tijdens de cursus. Veel aandacht voor iedereen en dus ook voor alle vragen. Eindelijk gaan begrippen sluitertijd en diafragma meer leven, ik snap het nu ook echt beter.
Mignonne
Basiscursus
error: