De vervolgcursus

In deze cursus ga je aan de slag met de geleerde theorie in de basisworkshop “Leer je camera kennen” of de beginnerscursus. We herhalen heel kort de belangrijkste instellingen door het bekijken en analyseren van foto’s. Daarna behandelen we belangrijke thema’s in de natuurfotografie (licht, scherpstellen en compositie), je gaat zelf aan de slag met opdrachten (zowel thuis als gezamenlijk met de groep) en we bespreken samen de foto’s, zodat we allemaal betere natuurfoto’s leren maken.

"Carolien geeft duidelijke uitleg, is rustig en geeft goede 'hidden' tips die echt iets extra's toevoegen"

In deze vervolgcursus:

Basis in praktijk brengen

De informatie uit de basisworkshop gaan we verder uitwerken en toepassen, met veel praktijkonderdelen! Inclusief kleine opfrisronde over belichtingsdriehoek, scherpstellen en licht meten.

Werken aan je mooiste foto's

Je gaat je eigen foto's kritisch bekijken. Wat vind ik mooi, wat kan beter. Bij de start neem je een aantal eigen foto's mee die je zelf vindt tegenvallen. Je zoekt ook foto's op die je mooi vindt. We bespreken ze samen.

Leren over licht

In deze workshop leer je meer over licht, over soorten licht en hoe je dit kunt gebruiken in de natuurfotografie. Denk aan tegenlicht, bokeh, lensflare, silhouet en licht toevoegen / reflecteren of filteren

Aan de slag met opdrachten

Je krijgt opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Je neemt de foto's uitgeprint mee en deze bespreken we gezamenlijk. Je gaat thuis verder na de lessen.

Scherpstellen

Tijdens deze workshop leer je de handigste instellingen kennen voor het scherpstellen. We bespreken oa manueel vs. automatisch en de AF standen zoals AI Servo

De natuur fotograferen

Je leert hoe je mooi de natuur kunt fotograferen. Welke onderdelen heb je in de natuur. Welke 'soort' foto's kun je maken. Wanneer ga je op pad en wat neem je mee.

Samen op pad in de natuur

Samen op pad de natuur in en ter plekke fotograferen en opdrachten uitvoeren terwijl je direct tips & tricks krijgt in de praktijk. Alle ruimte voor vragen!

Elkaars foto's bekijken

We gaan elkaars foto's bekijken en analyseren. Welke instellingen zijn gebruikt, hoe ziet histogram eruit, wat doet de foto met je als kijker. Hier leer je veel van!

Na deze cursus

Natuurfoto's maken waar je blij van wordt

Wat je gaat leren en doen per dag(deel)

Dag 1 (10.00-15.00 uur) op een zaterdag

Inclusief koffie/thee, taart, luxe lunch en vers vruchtensap 

Lunch

Dag 2 (19.30-22.00u) op een doordeweekse dag

Inclusief koffie /thee

Vandaag staat in het teken van bekijken van de huiswerkopdracht dag 1 en je leert meer over scherpstellen én de kunst van het weglaten. Ook krijg je opdrachten en tips voor de praktijkochtend in de natuur.

Dag 3 (ca 9.00-12.00uur) op een zaterdag

Zelf eten/drinken meenemen 

Deze ochtend gaan we op pad in de Zeeuwse natuur en aan de slag met de opdrachten. 

Dag 4 (19:30 - 21:30) op een doordeweekse dag

Inclusief koffie/thee

Vandaag bekijken en bespreken we de foto’s die gemaakt zijn tijdens de excursie in de natuur op dag 3. Inclusief de opdrachten. Je krijgt veel energie en inspiratie van alle foto’s die gemaakt zijn. 

Afsluiting van de cursus.

Data 2022

Groep: najaar

Dag 1: Zaterdag 5 november van 10-15.00 uur

Dag 2: Dinsdag 22 november van 19.30-22.00 uur

Dag 3: Zaterdag 17 december in de ochtend (ca 9-12u), op locatie ergens op Walcheren 

Dag 4: dinsdag 10 januari 19.30 -22.00 uur

Locatie: Op ’t Hof Olmenstein in Kloetinge en een zaterdag naar een natuurgebied in Zeeland (Walcheren)
Eigen vervoer

max 8 deelnemers

Kosten: € 159,00

inclusief: btw en catering zoals benoemd en het nodige (digitale) cursusmateriaal

Ik vond het een fijne en ongedwongen sfeer tijdens de cursus. Veel aandacht voor iedereen en dus ook voor alle vragen.
Mignonne
error: